söndag 9 oktober 2011

"Hoppas det blir dåligt väder" (uppdaterad)

Efter en hopplöst dålig sommar var det med illa dold förtjusning som jag tittade på väderleksrapporten. 7-11 m/s och ökande......nu djävlar ska här seglas!
Jag och Lars var sugna på speedsailing och nu blev vädret "bättre" än väntat. På bara några timmar hade det gått från vindstilla till kuling och grov sjö!
Vi hade vansinnigt kul och det gick fort, riktigt fort, vilken kick! Dock loggade vi bara 16,5 knop. Jag är övertygad om att det kick betydligt snabbare men då hängde loggen i luften. En speedpuck kanske kan lösa problemet (får forska lite om detta).
Lars hade med en nyinköpt Gopro så jag återkommer med rörliga bilder.
"Hoppas det blir dåligt väder nästa helg så att vi kan ut och segla" sa Lars och sedan skrattade vi gott.
 Glad rorsman under hård kryss
(idag satt Lars vid pinnen)

Hysterisk slör, det gick knappt att hålla båten!


På väg in i hamnen kollar vi "MAX". 16,47 knop......snopet, kunde ha svurit på att vi mosade det gamla rekordet på 17,44 men, skam den som ger sig ;)

6 kommentarer:

 1. Haha, fan vad ballt! Utan motor den här gången? ;-)

  Ser verkligen fram emot filmen :)

  /Daniel

  SvaraRadera
 2. Jajamän, motorn stod på land denna gång och flytvesten utanpå jackan vilket oxå komenterades flitigt efter förra filmen ;)

  SvaraRadera
 3. Grymt Micke! En annan är ju i princip båtlös nu. Jag är lite sugen på prostart, samköp?

  SvaraRadera
 4. Den är väl ganska dyr eller? Har ju redan Nexus seadata + TackTick Racemaster fast det e ju klart, startfunktionen verkar ju grymt bra. I övrigt ungefär samma funktioner som en speedpuck. En speedpuck kan man få för under halva priset, One design center säljer den för under 2Ksek. Du kanske vet någon som rear ut prostart?

  SvaraRadera
 5. Nä inget riktigt bra ställe för pro start, dollarn är låg men det blir ändå rätt dyrt (599$). Novasail 360+ kan dock vara något, innehåller mer funktioner och kostar 399euro eller 499$.

  SvaraRadera
 6. Idag har jag kollat spåret från gps:en och gissa om jag blev besviken. Kunde bara få ut medelfarten över tio sekunder (14 knop). Med en Speedpuck hade jag jag fått ut mätvärden 2 ggr/sekund! Ska konfigurera gps:en så att den loggar oftare men kommer inte i närheten av snabbheten i Speedpuck:en så, en sån får det nog bli. Dessutom är den, precis som Prostart, kompatibel med Velociteks program Speedplay. Kanske kunde vara något för seglingssektionen att kika på?

  SvaraRadera