onsdag 15 juni 2011

Elva båtar kom till start...

Måttliga vindar och strålande sol lockade ut elva båtar till start när det det var dags för denna veckas onsdagssegling. Pohlman hotade med avtagande 2 m/s men vinden höll som tur var i sig.

Bana 2 gav i västlig vind kryss, slör, läns, kryss, kryss och läns in i mål. På 707 TOY bestämde vi oss för att segla med spinnaker-avdrag då en i besättningen fattades. Med helgens startkatastrof i färskt minne var jag rejält taggad och tänkte: "Det där gör du inte om"
Starten satt perfekt och vi kom iväg högt i banan. Ett par båtar startade före oss men vi var först runt första märket. Efter följde Cumulusen med Christian vid rodret och han seglade riktigt bra.  Nu blev det en slö slör där vinden inte räckte till för att bära med oss på vågorna mer än nån enstaka gång så där satt man och drömde om 12 m/s och 2-siffrigt på loggen.
Vid nästa märke blev det en gipp med efterföljande spirning av genuan. Inte heller här gick det speciellt fort fast det gjorde det ju inte för de andra heller.
Dags för kryss igen och nu sträckte TOY ut ordentligt. Man kunde tydligt se hur avståndet till konkurrenterna växte och på nästa kryss utökade vi avståndet ytterligare. När vi rundade sista märket för att vända in mot mål hade vi en betryggande ledning som höll hela vägen in.
Christian, i sin välseglande Albin Cumulus, lyckades hålla Jonas W, i sin J-80, bakom sig över mållinjen.
Till nästa vecka hoppas vi på liknande väder och 15 båtar till startlinjen.....   ;)

2 kommentarer:

  1. Det är tur du är på bra humör när du har seglat! Annars hade det varit en sur plupp många dagar i veckan!! Älskar dig,tack för att vi har ölika intress och förstående för varandra!!

    SvaraRadera
  2. Det låter väldigt trevligt att 11 st båtar kommer till start på en "vanlig" onsdagssegling i lilla Falkenberg. Det verkar ju dessutom vara en uppåtgående och positiv trend.
    Segelsporten i sig är en kombination av en hetsig kamp där hornen kan växa ut ur pannan på den "vänaste" varelse, till att vara en avkoppling och en "lisa" för själen.
    Jag njuter varje gång jag får en "seglats" bara genom att få följa din blogg! Miax

    SvaraRadera