söndag 10 juli 2011

Banken Runt

Nu när vi håller upp med kvällsseglingarna tänker vi försöka få till lite kul segling på lördagar istället. I fredags morse gick det ut en inbjudan via mail till de närmast sörjande som fick hjälpa till att sprida budskapet om att "Banken Runt" skulle gå av stapeln redan nästa dag. Rorsmansmöte 10:00 och start 11:00.

Minskad längd på banan innebar start vid gamla hamnkasunen, segla rakt ut i havet för att runda sjömärket vid Morups bank och efter detta ta sig i mål vid inre pirarna i Falkenbergs hamninlopp.
Ordinarie besättning kunde tyvärr inte vara med på så kort varsel men en gammal kompis ställde upp så att TOY kunde komma till start denna soliga sommardag, dock utan spinnaker.
8 båtar hade kommit till start, inte illa med en dags varsel!, och cirklade runt startbåten. J80:an lyckades klämma sig före vid lovartsänden av startlinjen men kom för tidigt och fick snurra runt.
När vi kom fram till startbåten såg vi att de misslyckades med att avfyra startskottet men de ropade "STARTEN HAR GÅTT!"
Vi satte starten i det närmaste perfekt med J80:an i hasorna. I den öppna halvvinden kunde de sätta Jib-toppen och drog snart ifrån oss. Tittade man bakåt kunde man ana att det utbrutit en lätt förvirring i resten av startfältet eftersom att det inte kom något skott på utsatt tid.
Snart var Sinergia 40 ikapp oss och när de hissat den asymetriska spinnaren drog de raskt ifrån. Vi upplevde att vi hade dåligt tryck i våra grejer och tyckte att det gick väldigt sakta. Vid rundningen var vi en bra bit efter men nu blev det kryss med jättelånga ben för styrbords halsar. Man kan väl säga att kryss inte är det sämsta för TOY ;) Vi gick riktigt bra och det gjorde 707:an Farmor bakom oss också, så bra att vi faktiskt närmade oss J80:an ordentligt. Vi fick göra ett slag för att nå nästa märke. Farmor sträckte banbegränsningsmärket vid Skottarevet utan ett enda slag fast med betydligt lägre fart än oss. Vi loggade (med något lägre höjd) 6-6,5  ibland 7 knop genom vattnet. Eter Skotten föll vi av mot mål och gick i mål som tredje båt bakom Sinergia 40:an och J80:an.
Resultat efter omräkning samt ett referat från tävlingsledaren finns här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar