torsdag 7 juli 2011

Sista kvällsseglingen innan uppehållet

Svaga vindar och bana 1 igen...SUCK!
Lättvind är i mitt tycke det klart svåraste seglingsmomentet. Och det jobbigaste! åtminstone mentalt. Led-orden är: smyga som en indian ombord på båten och ha koll på segeltrim precis hela tiden.

Spinnakerstart är vi inte bortskämda med i Falkenberg så detta var ett uppskattat moment. Felpackad spinnare (vi han inte kolla detta innan start) medförde timglas som vi iofs redde ut ganska snabbt. Runt första märket var vi tvåa efter 707 Farmor. Vi chansade på att behålla spinnaren uppe men detta var ett misstag då det inte alls gick att hålla den kurs vi önskat. Vi fick nu en kryss till nästa märke. Tidigare har vi haft svårt med kryssen i svag vind men nu fick vi till det ordentligt så trots den misslyckade rundningen nådde vi nästa märke först. Nästa bog var en slör/läns i den lätta (o)-vinden. Nu kom J80:an farande och nådde märket före oss men rundade märket fel vilket gav oss ledningen. Eftersom Jonas W, skeppare på J80:an, är en sådan genom trevlig och snäll person upplyste jag honom om detta ;) och på kryssen upp till nästa märke reparerade han sitt misstag. I den avtagande vinden klarade vi inte att ta den önskade höjden, det gjorde däremot J80:an och vi rundade som 1:a med bara ett par meters försprång. I halvvinden in mot mål var vi chanslösa mot denna "blekeskenare". 65 m2 gennaker mot 34 m2 spinnaker....
Vi höll en säker andraplats in i mål och lyfter på hatten för Jonas W som seglade riktigt bra och med tanke på missen vid ovannämnda rundning var han helt överlägsen denna dag.
När seglingarna drar igång i Augusti hoppas vi på betydligt mer vind. Spinnaker i 10-12 m/s hade varit trevligt ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar