söndag 12 juni 2011

Hallandsseglingen 2011

06:17 i lördags morse passerade jag fyren i Falkenbergs hamninlopp för att bege mig till Träslövsläge där kappsegling stod på programet. Nordvästan och tight tidsschema avgjorde saken, det blev motorgång hela vägen. Trots gammal sjö och motström lyckades jag nå fram i god tid för registrering och rorsmansmöte.
 10:30 gick starten för första båt (SYL) så det var gott om tid till vår start. Lite ompackning av "tunga" grejer samt intagande av mat hanns med innan vi gick ut till startområdet för att reka och känna på banan. Banläggningen var lagd på sjömärken och barbordsrundningar var det som gällde. Precis innan start mojanade vinden och något väldigt ovanligt hände: Vi missade starten! med 15 sekunder....
Okej 15 sekunder verkar inte mycket när man ska segla flera timmar men för mig var det katastrof! ;)
Efter start följde en kryss som var riktigt klurig. Mer sjö än vind och det var svårt att få nått riktigt flyt. Efter rundning av första märket var det dags för slör och sedan en gipp runt nästa märke för att slutligen runda bojen inne vid starten.

Några H-båtar som startat före oss hade dragit ifrån och det känndes in alls bra men på andra kryssen gick det bättre. Nu känndes båten helt anorlunda och vi böjade ta in på H-båtarna. Hur det såg ut bakåt har jag ingen aning om men gastarna såg väldigt nöjda ut och kom med uppmuntrande kommentarer. Vid rundningen hade vi passerat H-båt nr1 och när läns/slör var avklarad var vi i hasorna på H-båt nr2. På kryssen efter detta var vi förbi och enda kvarvarande båt med lägre SRS framför oss var en C-55:a som seglade extremt bra, tyvärr inget att göra åt. Ej heller CB66:an som drog om oss rätt tidigt. Resten av seglingen funkade bra och vädret gick inte att klaga på :) En och annan båt med högre SRS kom förbi oss på slutet, t.ex. mäktiga Progressiva, men långt ifrån alla.

(Här möter vi progressiva. Visst ser det lite komiskt ut)

Tävlingen hade i de lätta och växlande vindarna dragit ut på tiden så det blev omräkning vilken inte blev färdig så länge jag var kvar i hamnen.
Efter målgång blev det lite mat innan det bar av mot Falkenberg igen, för motor.Resultat:
1:a Anders Hellekant CB 66 Racer
2:a Krister Gunnarsson C-55
3:a Lars-Bertil Gustafsson First Class 10
4:a Michael Axborn 707

Slaget mellan Sinergia 40 och Progressiva vanns av Jonas Heuman, skeppare på Sinergia 40. 11:a respektive 12:a blev deras placeringar. Svår bana för så stora båtar men väldigt kul att de var med.
Nästa helg blir det troligen kappsegling i Halmstad.

5 kommentarer:

 1. Göteborgsavdelningen av TOY- fanclub ber att få gratulera! ;)

  SvaraRadera
 2. Tackar, såg att de.räknat fel så jag blev nog femma men jag är nöjd ändå :)

  SvaraRadera
 3. Riktigt bra! Hade det blåst lite mer så hade du nog blivit topp tre iaf.

  SvaraRadera
 4. Grattis till fjärdeplatsen...höglysarna hade de lite tungt...slog progressiva i alla fall...nice med lite bilder...

  SvaraRadera
 5. Tack, kanske hade lite mer vind gett en bättre placering, vem vet. Fotografen som ska ha all credit är ingen mindre än skepparn på HetaGreta

  SvaraRadera