onsdag 22 juni 2011

Händelserik onsdagssegling + dagens ros

4 m/s brukar betyda bana 2 men av någon underlig anledning skulle det seglas bana 3 istället. Att spåmännen dessutom talade om avtagande bådade inte gott.

Nåväl, starten satte vi tidsmässigt men med dålig fart och upptäckte tidigt att de båtar (och det var ganska många idag för de flesta valde att starta utan spinnaker) som startat före oss gick mot fel märke (hmm, var det inte likadant förra onsdagen?) Vi rundade första märket i klar ledning och satte av mot nästa märke på en brant halvvind så här gick det inte att sätta spinnaker men efter nästa rundning  åkte blåsan upp. Vinden var verkligen svag så det blev inte en enda surf trots att vi skar och gippade. Nästa ben på banan var en lång kryss och som gjord för det havskappseglande monstret Sinergia 40 och mycket riktigt gick hon som ett slagskepp genom vågorna medan vi hade problem med att hålla uppe drivet i sjön som var kvar från tidigare idag när det var mer vind. J-80:an gick också bra men Sinergian rundade faktiskt som 2:a uppe vid sista rundningen och var inte långt bakom oss. Trots detta blev det lugna gatan in i mål då Sinergian anmält sig utan spinnaker och J80:an inte tycktes få ut så mycket av skärandet i den lätta vinden. Dock passerade de Sinergian på upploppet.
Att vi seglat en för lång bana var det inte mycket att orda om eftersom första båt i mål var nästan 18 minuter utanför ideal-tiden.
Dagens ros vill jag ge skepparn och besättningen på J80:an som hjälpte oss av från det grund jag länge varit nyfiken på ;)
Avslutningsvis halkade jag på båten och plurrade med ena benet.På väg ner i vattnet slog jag dessutom i smalbenet riktigt ordentligt, ja, sådär så att man ser stjärnor och blir kallsvettig. Att jag inte fick bada berodde nog på att jag förbrukat allt o-flyt för denna dag......
Lustigt nog sitter jag nu med en bula på benet och är nöjd ;p

2 kommentarer:

  1. Kan det grundet ha något att göra med det jag bloggat om idag? Kolla under "Viktig information..." Annars verkar det ju som att du gjort ditt o-flyt för säsongen Hihihi .... ;)

    SvaraRadera
  2. Hoppas verkligen att jag är färdig med "olyckor" När det gäller grundet så får man väl säga som en vis man sa en gång.... "Han hade otur när han tänkte"

    SvaraRadera