onsdag 8 juni 2011

Onsdagssegling med Heta Greta

I brist på besättning mönstrade jag idag på Maxi racern Heta Greta. Svaga, växlande vindar var spådda och vi, Lars-Göte och jag, bestämde oss för att starta med spinnakeravdrag.
 Starten satte vi på sekunden och vi följde efter de båtar som startat före oss (SYL-start) vilket var en rejäl tabbe då de seglade mot fel märke! Vi märkte dock detta tämligen tidigt så tidsförlusten var nog inte förödande för vår del. Första rundningen passerade vi som trea. Likadant var det med andra rundningen men vid tredje hade vi tagit en placering. Nu jagade vi första båt och snart var vi uppe i ledning. Detta varade dock inte länge eftersom Jonas W med sin stora gennaker plöjde genom startfältet som skjuten ur en kanon. Nu sneglade jag bakåt -detta är bara tillåtet för tacktikern ombord ;) - för att se om fler hade hissat blåsan och visst hade några gjort det.
Vi rundade som tvåa vid fjärde märket och nu återstod en kryss samt en sträckbog in i mål, ett utmärkt läge som vi förvaltade väl. Silverplats, inte så pjåkigt med en gammal Maxi racer med mycket väl använda segel ;)

Andra rundningen och alla utom en bakom oss 

Eter tredje ligger vi etta men vad är det som kommer där bakom den gula 707:an?

En J-80....

...och det går undan!

"SNYGGT SEGLAT JONAS"

Målgång med den glade skepparen i förgrunden och alla utom J-80:an en bra bit bakom

4 kommentarer:

 1. Tror inte vi hade haft en chans mot opti-toy. Och lättvinds maxin hade nog aspirerat på första platsen med en blåsa uppe.

  Kul med många deltagare denna onsdag. Hoppas på gott deltagande nästa också.

  SvaraRadera
 2. Grattis till segern! ett rejält ryck i tabellen blev det oxå. Nästa onsdag är jag förhoppningsvis ombord på min egen båt så då blir det iaf en extra skuta till startlinjen ;)

  SvaraRadera
 3. Hur många är ni på era onsdagsseglingar? Vi kör ju på måndagar, och brukar vara kring 15 stycken i 3 startgrupper.

  SvaraRadera
 4. Då har ni det väl förspänt. Kappseglingen i Falkenberg har varit slumrande men nu har vi vänt trenden. Vi var 9 idag men en bra dag kan det vara runt 15 båtar. Förra året var det totalt 23 båtar som ställde upp men aldrig samtidigt.

  SvaraRadera