torsdag 25 augusti 2011

Tisdagssegling på en torsdag i Halmstad!

Idag åkte jag och Jonas H ner till Halmstad för att gasta på Express SWE595. Ordinarie besättning hade ingen möjlighet att medverka och både jag och Jonas tycker det är kul att testa olika båtar så vi "hjälpte gärna till" ;)

Kryss/länsbana var det som gällde. Det var mycket lätta vindar så vi seglade enbart på de vindstråk vi kunde hitta. Länge såg det riktigt bra ut men sen hamnade vi i ett stiltje-bälte strax innan rundningsmärket.  Tillslut hittade vi ny vind och kom runt. Nu satte vi spinnakern -UPPOCHNER- tja det var ju bara att ta ner och koppla om för att sedan hissa igen :)
När blåsan väl var på plats var det dags att börja jippa mot mål och till en början gick det bra men sen tappade vi rejält när vi kom in i ett nytt stiltje. På väg upp mot mål i Nissan samlades dock fältet upp och vi kom ikapp. Det var otroligt nära att vi hade runnit igenom hela fältet (utom J-105:an med Stellan vid rodret) som stod helt stilla men misslyckades med manövern då vi kom för nära en båt i lovart så det blev tvärstopp för oss också. Nu märktes strömmen ordentlig och det var otroligt svårt att få fart igen. Enda båt som tog sig i mål inom max-tid var J-105:an.
Snöpligt....men ändå kul :)
Tack Daniel, för en trevlig kväll på sjön. Vi ses på lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar