söndag 4 september 2011

KM 2011 Falkenberg-Lövstaviken

Igår seglades Falkenbergs och Lövstavikens KM. Triangelbana på fasta märken, stadig vind runt 6 m/s och bra väder gav fina förutsättningar för en bra kappsegling och 13 båtar kom till start.

Bana_Komplett

Banan seglade moturs då vinden låg på sydost. Omvänt lys och helt ensamma på startlinjen (inte så spännande) och sen bar det iväg på första halvvinden som var ganska brant. Vi slog runt Angöringen och kunde hålla bra fart på styrbords bog där vågorna kom lite mer tvärs. Längre ner mot Knöla var vågorna mindre så där funkade barbords kryssben hyfsat trots att vi gick rätt mot sjön. På denna kryss seglade vi förbi alla framförvarande båtar utom en. Efter rundningen av Knöla skar vi upp en bit för att sedan kunna sätta spinnaker. Denna bog gick väl sådär då vi slarvade med trimet på spinnaren. Efter rundning av Lybecka var det halvvind igen och nu tog vi in rejält på den Albin Cirrus som låg framför. Närmast bakom oss låg redan förbiseglade Kjellberg i sin 707:a och en Express som jagade på för att komma ifatt. Längre bak kom ett koppel av jagande båtar. Smaragd, J-80, Sinergia 40.....
På nästa kryss klippte vi Cirrus:en och låg nu i ledning. Vinden hade nu vridit några grader och vi kunde sätta spinnakern direkt efter rundning och nu gick det bättre. Vi höll undan för båtarna bakom och rundade nästa märke med ett hyfsat avstånd till de där bakom. På halvvinden upp mot sista rundningen av Angöringen gick det riktigt bra eftersom du nu inte var lika brant. Sista kryssen gick bra och nu var det bara en läns kvar. På väg mot mål konstaterade vi att bakom varande båtar låg på, för oss, ett behagligt avstånd ;)
För andra året i rad seglades TOY på KM av tre generationer Axborn :)

 Resultat:
1. 707 TOY
2. J-80
3. Express
4. Sinergia 40
5. 707 Farmor
Resten har jag inte koll på

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar