lördag 10 september 2011

Marsten Runt 2011 - The race


Dagen började med ett proffsigt rorsmansmöte kl 10:00. Starten skulle gå 11:30 och vi gick ut i god tid för att känna på banan och testa en spinnaker-sättning med, för dagen, inlånade fördäckaren Kristian "Quicky" Jensen. 17 båtar var anmälda, 16 kom till startområdet. Då 2 båtar kolliderade var det bara 14 som startade.
Gemensam start och trångt på linjen. Ett par snabba slag för att komma över linjen, sen letade vi lucka för att slå oss fria. Vi hittade en lucka som vi gick i och fick bra fart. TOY kändes kanon. Efter rundning av Knöla var det spinn ner till Lybecka och sedan bar det av på kryss mot Marsten som skulle rundas medurs. Vi låg bra med och gick riktigt tight runt ön (här tjänade vi en hel del). Efter Marsten var det en brant spinnaker-bog som gick hyfsat. Runt om oss hade vi båtar med srs på 1,18-1,19. Sinergia 40 och J-105 hade seglat ifrån oss men inte så mycket som jag trodde att de skulle göra. Efter rundningen av inre, röda, farledsmarkeringen var det kryss till Falkenbergs angöring och det fortsatte att gå bra på kryssen för utom att ett block till skotpunkten för genuan pajade. Detta fixades provisoriskt och vi förlorade en del i höjd men kunde göra bra fart. Sista benet in i mål blev en plattläns. Vi skar och jippade ett par gånger. Strax innan mållinjen tvingades vi släppa förbi oss en CB33:a som vi haft sällskap med runt banan.
Nu väntade prisutdelning och det var lite ovisst vilken placering vi skulle få men vi visste att vi hade seglat riktigt bra. Vi gjorde inga misstag och gick grymt bra på kryssen.
Resultat Marsten Runt 2011:
1. Michael Axborn 707
2. Stellan Nilsson J-105
3. Petter Norrgren Smaragd
4. Lennart Bengtsson CB 33
5. Jonas Heuman Sinergia 40
6. Mats Nilsson CB 33
7. Bengt Appelqvist Smaragd
8. Peter Gustavsson Maxi 95
9. Anders Kjellberg 707
10. Christian Larsson Cumulus
11. Göran Aldén Athena 34
12. Roland Stagnehed Birdie 24
13. Reine Lundgren Ballad
14. Bengt Sjunnesson

2 kommentarer:

  1. Underbart Micke! Klubbens stolthet återupprättad genom vinst i marsten runt.

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket. Synd att du inte kunde vara med. Riktigt bra seglarväder och riktigt bra bana :)

    SvaraRadera